Kamper & Spilleplan – Håndball-EM 20242023-09-05T08:46:05+02:00

Her kan du se hele programmet for håndball-EM 2024 for menn. Turneringen spilles i Tyskland mellom 10. og 28. januar 2024 og starter med et gruppespill der lagene spiller mot hverandre én gang innenfor gruppen. Når disse kampene er spilt, går de to beste lagene fra hver gruppe videre til et nytt gruppespill der de to beste fra hver gruppe kvalifiserer seg til semifinalene. Hvis du vil se hvordan lagene ligger an i gruppene, kan du se den aktuelle stillingen på vår gruppe- og tabellside.

Komplett kampplan for mennenes håndball-EM 2024

Frankrike - Nord-Makedonia
        Viaplay
Tyskland - Sveits
        Viaplay
Nederland - Georgia
        Viaplay
Portugal - Hellas
        Viaplay
Slovenia - Færøyene
        Viaplay
Danmark - Tsjekkia
        Viaplay
Norge - Polen
        Viaplay
Sverige - Bosnia-Hercegovina
        Viaplay
Østerrike - Romania
        Viaplay
Island - Serbia
        Viaplay
Ungarn - Montenegro
        Viaplay
Spania - Kroatia
        Viaplay
Bosnia-Hercegovina - Nederland
        Viaplay
Tsjekkia - Portugal
        Viaplay
Polen - Slovenia
        Viaplay
Færøyene - Norge
        Viaplay
Georgia - Sverige
        Viaplay
Hellas - Danmark
        Viaplay
Montenegro - Island
        Viaplay
Romania - Spania
        Viaplay
Sveits - Frankrike
        Viaplay
Kroatia - Østerrike
        Viaplay
Nord-Makedonia - Tyskland
        Viaplay
Serbia - Ungarn
        Viaplay
Bosnia-Hercegovina - Georgia
        Viaplay
Tsjekkia - Hellas
        Viaplay
Polen - Færøyene
        Viaplay
Danmark - Portugal
        Viaplay
Norge - Slovenia
        Viaplay
Sverige - Nederland
        Viaplay
Kroatia - Romania
        Viaplay
Nord-Makedonia - Sveits
        Viaplay
Serbia - Montenegro
        Viaplay
Frankrike - Tyskland
        Viaplay
Island - Ungarn
        Viaplay
Spania - Østerrike
        Viaplay
 • 100% innskuddsbonus opp til €300

 • Innskuddsbeløpet må omsettes 4 ganger med minsteodds på 1,80

 • Les mer på regler og vilkår

Til LeoVegas

18+. Velkomstbonusen gjelder kun for nye kunder. Minimumsinnskudd €10. Bonusen må aktiveres innen 14 dager etter registrering. Bonusen må omsettes innen 30 dager etter aktivering. Hjelpelinjen.no. Spill ansvarlig.

 • Sett inn kr 500 – få kr 1000 ekstra

 • Bonus må omsettes 10 ganger med minsteodds på 1,40

 • Les mer på regler og vilkår

Til Unibet

18+, velkomstbonusen gjelder kun for nye kunder. Minste innskudd kr 100. Bonusen er gyldig i 60 dager. hjelpelinjen.no. Spill ansvarsfullt. 

 • Sett inn kr 100, få kr 600 for å spille

 • Innskudd og bonus må omsettes 8 ganger med minsteodds på 2,0

 • Les mer på regler og vilkår

Til Come On

18+, velkomstbonusen gjelder alle nye kunder. Minimumsinnskudd kr 100. Bonusen må omsettes innen 30 dager etter aktivering. Hjelpelinjen.no. Spill ansvarlig. Tilbudet kan kun benyttes en gang.

Hovedrunden 17. – 24. janurat

Dato Tid Kamp Resultat
17. januar F1 – E2
17. januar D2 – F2
17. januar D1 – E1
18. januar C1 – B2
18. januar A2 – C2
18. januar A1 – B1
19. januar F1 – E1
19. januar D1 – F2
19. januar D2 – E2
20. januar C1 – B1
20. januar A1 – C2
20. januar A2 – B2
21. januar D1 – E2
21. januar D2 – F1
21. januar E1 – F2
22. januar A1 – B2
22. januar A2 – C1
22. januar B1 – C2
23. januar D1 – F1
23. januar D2 – E1
23. januar E2 – F2
24. januar A1 – C1
24. januar A2 – B1
24. januar B2 – C2

Sluttspillet for mennenes Håndball-EM 2024

Dato Tid Match
26. januar 15.00 femte plass-kamp
26. januar I1 – II2 Semifinale
26. januar II1 – I2 Semifinale
28. januar 15.00 LSF1 – LSF2 Bronsefinale
28. januar 17.45 WSF1 – WSF2 Finale

Siste nyheter fra Håndball EM 2024

Alle klokkeslett i vårt kampprogram for håndball-EM er oppgitt i norsk tid. Vær oppmerksom på at tider og kanaler i håndball-EM-kampoppsettet kan endres kort tid før kampstart, og at em-handball.com ikke er ansvarlig for dette.

Håndball-EM for menn i 2024 skal arrangeres i Tyskland. Det er første gang siden 2018 at en enkelt nasjon har æren av å arrangere hele mesterskapet alene. Dette er den 16. utgaven av turneringen, og Sverige stiller som regjerende verdensmester. Vertsbyene er Düsseldorf, Köln, Berlin, Hamburg, Mannheim og München.

Senere i år spilles kvinnenes mesterskap med kamper i flere land. Det arrangeres av Østerrike, Ungarn og Sveits, med kamper i Innsbruck, Basel, Debrecen og Wien. Norge stiller som regjerende mester.

Framtidige Europamesterskap i håndball

For kvinnenes del skal Østerrike, Ungarn og Sveits ha mesterskapet i 2024. Etter planen skulle EM i 2026 være i Russland, men pga suspensjon er vertnasjonen på nåværende tidspunkt ikke avgjort. I 2028 deler Norge, Sverige og Danmark  mesterskapet.

For herrene skal  Norge, Danmark og Sverige dele mesterskapet i 2026, mens i 2028 er det Spania, Portugal og Sveits som sammen skal arrangere europamesterskapet.

📅 Fullstendig håndball-EM 2024 kampoppsett

I løpet av de to og en halv ukene herreturneringen varer, skal det spilles 64 kamper. Turneringen starter onsdag 10. januar med et gruppespill som varer frem til 16. januar, når vi vet hvilke 12 lag som går videre til hovedrunden. Hovedrunden varer til 24. januar, da de to beste lagene fra hver gruppe går videre til semifinalene. Herfra går vinnerne videre til den store finalen søndag 28. januar.

Tidsplanen for håndball-EM vil bli oppdatert med lagene i hovedrundene og sluttspillet så snart de er klare.

📆 Oppsett for EM-gruppespillet og hovedrunden

I håndball-EM spiller to ulike gruppespill, hvorav det første vanligvis kalles innledende gruppespill og det andre hovedrunden. I løpet av begge disse vil det være flere spennende kamper å følge daglig.

Det innledende gruppespillet begynner onsdag 10. januar, med to til seks kamper hver dag. Alle lagene spiller sin første kamp 10., 11. eller 12. januar, sin andre kamp 13. eller 14. januar og sin siste kamp i gruppespillet 15. eller 16. januar.

Onsdag 17. januar begynner hovedrunden, med ytterligere fire kamper for lagene. Alle lagene som går videre, spiller sin første kamp 17.-18. januar, etterfulgt av den andre kampen 19.-20. januar, den tredje kampen 21.-22. januar og den fjerde kampen 23.-24. januar 2024.

Som du kan se i programmet for hovedrundene ovenfor, er det allerede klart hvilke lag som vil møte hverandre i de ulike kamprundene. De tre beste lagene fra gruppe A, B og C møter hverandre i gruppe 1, mens de beste lagene fra gruppe D, E og F møtes i gruppe 2.

🏅 Kampplan for EM-sluttspillet

Sluttspillet i håndball-EM består selvsagt av to semifinaler og to medaljekamper. Begge semifinalene kommer til å spilles fredag 26. november og da får vi vite hvilke to lag som skal spilles om den gjeve gullmedaljen. EM-finalen spilles på søndag 28. januar kl 17.45, men før den skal spilles skal det bestemmes hvem som får bronsen i bronsefinalen kl 15.00.

🤾 Lag og grupper i Håndball-EM 2024

Totalt 24 landslag deltar i håndball-EM for menn i 2024. Lagene er delt inn i seks grupper med fire lag i hver, som alle møter hverandre én gang i løpet av den første delen av turneringen. Du kan følge den aktuelle stillingen på vår EM-tabellside. Bare de to beste lagene fra hver gruppe i gruppespillet går videre til hovedrunden. Derfra går de to beste lagene i hver gruppe videre til sluttspillet.

Hver EM-gruppe vil ha base i en av EM-byene. Dette gjør at lagene har en fast base og ikke trenger å bekymre seg for å reise lange avstander mellom kampene.

Gruppe A:

 • 🇫🇷 Frankrike
 • 🇩🇪 Tyskland
 • 🇲🇰 Nord-Makedonia
 • 🇨🇭 Sveits

Gruppekampene spilles på Mercedes-Benz Arena i Berlin. På turneringens åpningsdag spilles imidlertid kampene på Merkur Spiel-Arena i Düsseldorf. Frankrike – Nord-Makedonia åpner EM, og etterpå følger Tyskland – Sveits.

Gruppe B:

 • 🇪🇸 Spania
 • 🇦🇹 Østerrike
 • 🇭🇷 Kroatia
 • 🇷🇴 Romania

Gruppen skal spille sina kamper på SAP Arena i Mannheim.

Gruppe C:

 • 🇭🇺 Ungarn
 • 🇮🇸 Island
 • 🇷🇸 Serbia
 • 🇲🇪 Montenegro

Gruppen skal spille sina kamper på Olympiahalle i München.

Gruppe D:

 • 🇳🇴 Norge
 • 🇸🇮 Slovenia
 • 🇵🇱 Polen
 • 🇫🇴 Færøyene

Gruppen skal spille sina kamper på Merceedes-Benz Arena i Berlin.

Gruppe E

 • 🇸🇪 Sverige
 • 🇳🇱 Nederland
 • 🇧🇦 Bosnia- Hersegovina
 • 🇬🇪 Georgia

Gruppen skal spille sina kamper på SAP Arena i Mannheim.

Gruppe F

 • 🇩🇰 Danmark
 • 🇵🇹 Portugal
 • 🇨🇿 Tsjekkia
 • 🇬🇷 Hellas

Gruppen skal spille sina kamper på Olympiahalle i München.

Veien til håndball-EM 2024 – Slik kvalifiserte lagene seg

I håndball-EM er alltid vertsnasjonene og de regjerende medaljevinnerne med, noe som for herrenes EM i 2024 betydde at Tyskland, Spania, Sverige og Danmark ikke trengte å kvalifisere seg til årets EM. De resterende landslagene har deltatt i EM-kvalifiseringen, som startet med et sluttspill mellom de lavest rangerte lagene i Europa.

Her klarte fire nasjoner å gå videre til den store kvalifiseringsrunden, der totalt 32 lag deltok. Disse ble delt inn i åtte grupper med fire lag, som alle møtte hverandre hjemme og borte mellom oktober 2022 og april 2023. De to beste lagene fra hver gruppe fikk en plass i mesterskapet sammen med de fire beste gruppetreerne.

I kvinne-EM er vertsnasjonene Østerrike, Ungarn og Sveits direkte kvalifisert sammen med den regjerende mesteren Norge. De resterende europeiske nasjonene kvalifiserer seg mellom oktober 2023 og april 2024, hvor de siste 20 plassene fordeles.

🇳🇴 Norges kamper i Håndball-EM 2024

Norge spiller i gruppe D med Slovenia, Polen og Færøyene. Samtlige kamper spilles på Mercedes-Benz Arena i Berlin. Dersom Norge kvalifiserer seg til hovedrunden, skal disse kampene spilles på Barclays Arena i Hamburg. Norges kampoppsett er følgende:

 • 11. januar kl. 20.30 Norge – Polen
 • 13. januar kl 20.30 Færøyene – Norge
 • 15. januar kl 20.30 Norge – Slovenia

Hvem kan Norge møte i hovedrunden og sluttspillet?

Det er allerede klart at ved et avansement til hovedrunden, kommer Norge til å spille mot lag fra Gruppe E og F. Dette betyr at man kommer til å møte to av de følgende lag fra gruppe E: Sverige, Nederland, Bosnia-Hercegovina og Georgia. Samt to fra Gruppe F: Danmark, Portugal, Tsjekkia og Hellas.

Dersom Norge kommer på en topp tre plassering i hovedrunden, går man videre til sluttspillet. Ved en tredjeplass i hovedrunden, spiller man mot tredjeplassen fra Gruppe I om femteplassen. Som gruppevinner eller gruppetoer i hovedrunden, går man videre til semifinalen. Gruppevinner spiller mot gruppetoer fra den andre gruppen. Det er med andre ikke mulig å møte samme laget for andre gang før en evt finale.

⭐ Norges tropp til håndball-EM 2024

Her finner du spillerne i Norges tropp når den er offisiell

📺 Se håndball-EM på TV

Europamesterskapet er det TV3, V4 og Viaplay som har rettighetene til. Detaljer om hvor hver enkelt kamp vises, vil komme under TV. Det vil også bli mulig å se kamper på Viasats strømmetjeneste Viaplay.

📆 Når starter håndball-EM?

Onsdag 10. januar spilles de første kampene i EM 2024. Her finner du det fullstendige spilleopplegget for turneringen.

🇳🇴 Hvilke lag møter Norge i europamesterskapet?

Norge spiller i gruppe D og skal møte Slovenia, Polen og Færøyene. Her finner du alle EM-gruppene.

🏆 Hvem vinner håndball-EM 2023?

Her kan du se oddsen ser lagene til å vinne EM-gullet.

Kampplan innledende gruppespill

Dato Tid Kamp Resultat
Onsdag 10. januar 18.00 Frankrike – Nord-Makedonia
Onsdag 10. januar 20.45 Tyskland – Sveits
Torsdag 11. januar 18.00 Nederland – Georgia
Torsdag 11. januar 18.00 Portugal – Hellas
Torsdag 11. januar 18.00 Slovenia – Færøyene
Torsdag 11. januar 20.30 Danmark – Tsjekkia
Torsdag 11. januar 20.30 Norge – Polen
Torsdag 11. januar 20.30 Sverige – Bosnia-Hercegovina
Fredag 12. januar 18.00 Østerrike – Romania
Fredag 12. januar 18.00 Island – Serbia
Fredag 12. januar 20.30 Ungarn – Montenegro
Fredag 12. januar 20.30 Spania – Kroatia
Lørdag 13. januar 18.00 Bosnia-Hercegovina – Nederland
Lørdag 13. januar 18.00 Tsjekkia – Portugal
Lørdag 13. januar 18.00 Polen – Slovenia
Lørdag 13. januar 20.30 Færøyene – Norge
Lørdag 13. januar 20.30 Georgia – Sverige
Lørdag 13. januar 20.30 Hellas – Danmark
Søndag 14. januar 18.00 Montenegro – Island
Søndag 14. januar 18.00 Romania – Spania
Søndag 14. januar 18.00 Sveits – Frankrike
Søndag 14. januar 20.30 Kroatia – Østerrike
Søndag 14. januar 20.30 Nord-Makedonia – Tyskland
Søndag 14. januar 20.30 Serbia – Ungarn
Mandag 15. januar 18.00 Bosnia-Hercegovina – Georgia
Mandag 15. januar 18.00 Tsjekkia – Hellas
Mandag 15. januar 18.00 Polen – Færøyene
Mandag 15. januar 20.30 Danmark – Portugal
Mandag 15. januar 20.30 Norge – Slovenia
Mandag 15. januar 20.30 Sverige – Nederland
Tirsdag 16. januar 18.00 Kroatia – Romania
Tirsdag 16. januar 18.00 Nord-Makedonia – Sveits
Tirsdag 16. januar 18.00 Serbia – Montenegro
Tirsdag 16. januar 20.30 Frankrike – Tyskland
Tirsdag 16. januar 20.30 Island – Ungarn
Tirsdag 16. januar 20.30 Spania – Østerrike
Go to Top