Velobet

Nederland gikk ubeseiret gjennom Intersport Cup i Stavanger siste helgen før EM braker løs. De norske håndballjentene kom på andre plass. Neste kamp er åpningskampen i EM mot Kroatia, fredag 4. november. 

Det norske laget møtte Nederland i den første kampen torsdag. Nederland var overlegne og lite stemte for de norske damene i denne generalprøven.

Mot Danmark stemte det bedre. Kampen bølget fram og tilbake. Håndballjentene kjempet til siste slutt og fikk sin 16. seier på rad mot Danmark. Kampen endte 28-27. De to nordiske lagene spilte jevnt gjennom kampen, men rett før halvspilt omgang kom Norge foran 21-20. Både forsvar og angrep fungerte bedre, men Danmark kom seg igjen foran med ett mål. Katrine Lunde satte en stopper for at Danmark kunne øke ledelsen ytterligere, og Norge kunne igjen utligne.

Da det var fem minutter igjen, kom håndballjentene igjen foran med ett mål. De fikk deretter muligheten til å øke til en tomålsledelse på straffekast, men en dansk redning stoppet det og deretter utliknet de på andre siden av banen til 27-27. Norge stoppet Danmarks siste angrep og tok en timeout med bare ti sekunder igjen. De satt opp et angrep som fungerte godt, hvor Reistad skulle avslutte. Hun satte kampens siste mål bak den danske målvakten og sørget for norsk seier 28-27 over Danmark.

I den siste kampen mot Brasil som hadde alle intensjoner om å gi sitt beste. To ganger tok Brasil ledelsen, med påfølgende norsk utlikning, før Norge var tilbake i føringen 8-7 ved Kristine Breistøl drøyt halvveis i første omgang. Det fortsatte jevnt også det siste kvarteret, med få mål og flere tekniske feil fra begge lag. Lagene gikk til pause med 11-11.

Fra 14-14 sørget Kristina Novak, Anniken Wollik, og Novak igjen å gi Norge en tremålsledelse og Norges angrepsspill begynte å ta form. En redning og kontring senere var plutselig Norge fire mål foran Brasil.

Nå kom brasilianerne inn i kampen igjen og var med et plutselig kun ett mål bak igjen på 20-19 med kun ti minutter igjen. Da kom Kristina Novak og ordna 22-20 til Norge. Da hadde hun seks mål på seks forsøk.  I de siste sju minuttene dominerte håndballjentene og fikk inn hele 5 mot 2 brasilianske mål.

Kristina Sirum Novak viste seg godt frem i den siste kampen i Intersport Cup.

– Det ble en tøff slitekamp mot Brasil, men det var gøy å få en god kamp i dag. Det har vært gøy å spille i Stavanger, det ble nesten som å spille på hjemmebane, sa hun til TV 2 etter kampen.

 

Torsdag 27. oktober:
Danmark – Brasil 34-22
Norge – Nederland 24-33
Toppscorer Norge: Nora Mørk – 6 mål
Toppscorer Nederland: Angela Malestein – 7 mål

Lørdag 29. oktober:
Brasil – Nederland 26-27
Norge – Danmark 28-27
Toppscorer Norge: Henny Reistad – 9 mål
Toppscorer Danmark: Simone Cathrine Petersen – 5 mål

Søndag 30. oktober:
Nederland – Danmark 26-25
Norge – Brasil 27-22
Toppscorer Norge: Kristina Novak 7
Toppscorer Brasil: Adriana Cardoso De Castro 7

Tabellen

Nr Lag K V U T Mål P
1 Nederland 3 3 0 0 86 – 75 6
2 Norge 3 2 0 1 79 – 82 4
3 Danmark 3 1 0 2 86 – 76 2
4 Brasil 3 0 0 3 70 – 88 0

Frankrike - Danmark