Velobet

Bilde: BILDBYRÅN

Norge startet med en relativt svak første omgang, men viste bedre takter i andre omgang i sin siste kamp i de innledende rundene. Men tar med seg 0 poeng etter tapet mot Russland som også går videre i mesterskapet.

Første omgang blir omtalt som pinlig av blant annet TV3-ekspert Joachim Boldsen. Det var uavgjort til pause, 16-16 etter at Norge leverte langt under par med altfor mye vilje og for mye bomskudd og dårlig forsvarspill.

Men etter pausen våkna de norske håndballgutta og viste langt bedre takter. Etter halvspilt andreomgang, ledet de med hele sju mål. Siste halvdelen ble noe jevner, men sluttresultatet var det ingen tvil: Norge tok en etterlengtet seier mot Litauen. Sander Sagosen fikk endelig en god kamp med seg, og ble sammen med Sebastian Barthold Norges toppscorere med sju mål hver. Hakk i hæl var Harald Reinkind med sine seks fulltreffere.

Landslagssjef Berge var alt i alt fornøyd etter kampen.
– Vi fant et momentum i dag som begynner å se bra ut. Vi hadde litt utfordringer i første omgang, men fikk bedre treff i den andre. Det kom inn spillere som jeg synes gjorde en fantastisk fin jobb. Sander Øverjordet storspilte, så det var moro, sa landslagssjef Christian Berge til TV3.

Player of the match: Sander Sagosen

 

Hovedrunden Gruppe II:
Spania 2 poeng
Russland 2 poeng
Norge 0 poeng
Sverige 0 poeng

Fra gruppe D er Tyskland og Polen også kvalifisert videre med sine to seire, men plasseringen i gruppen avgjøres i morgen når de møtes til sitt innbyrdes oppgjør kl 18.00.

Norges kamper framover:
20. januar: Tyskland/Polen – Norge
22. januar: Tyskland/Polen – Norge
24. januar Spania – Norge
26. januar Sverige – Norge
Kamptidene er ikke oppgitt enda

 

Hovedrunden Gruppe I:
Danmark 2 poeng
Frankrike 2 poeng
Kroatia 0 poeng
Montenegro 0 poeng

Gruppe B spiller sine siste kamper tirsdag. Det er enda helt åpent i denne gruppen, og samtlige av lagene kan gå videre. Island møter Ungarn, mens Nederland spiller mot Portugal.


Frankrike - Danmark