Velobet

Bilde: Wallpaperflare.com

Det var denne helgen klart for Norges herrer sine siste kamptreninger før det kommende europamesterskapet i Slovakia og Ungarn. Det var de tre andre direkte kvalifiserte landene Danmark, Frankrike og Nederland som stilte med lag i denne cupen. Danmark er regjerende verdensmestre, Frankrike regjerende OL-mestre og Nederland er regjerende europamestre fra 2020.

 

Torsdag 4. november:
Kl. 18.15 Norge – Danmark 28-31

Toppscorer Norge: Sander Sagosen – 11 mål
Toppscorer Danmark: Emil Jakobsen – 5 mål

Første kampen var mot de regjerende verdensmesterne Danmark, men uten stjernespillerne Mikkel Hansen og Niklas Landin.  Like før pause kom Danmark opp i en firemålsledelse, men de norske gutta klarte å ta igjen tre av målene før pause. De rakk aldri å sette utligningsmålet, og det sto dermed 13-14 og dansk ledelse til pause.

Det kokte i Trondheim spektrum, som for første gang siden koronapandemien brøt ut kunne se håndballherrene i aksjon fra tribunen på hjemmebane.

Likevel ble det tøft for Christian Berges menn å hamle opp med de regjerende verdensmesterne. Danskene lå hele veien et steg foran, selv om Norge flere ganger kjempet seg tilbake.

Sander Sagosen var het og bidro med elleve scoringer og åtte assister, men det holdt ikke på hjemmebane.

– Jeg nøt hvert eneste sekund med en sånn ramme, sa Sagosen til TV 2.

Danmark satt likevel inn et ekstra gir på slutten, og rodde i land seieren. Kampen endte 28-31.

 

Lørdag 6. november:
Kl. 14.15 Frankrike – Danmark 26 – 31
Kl. 16.45 Norge – Nederland 40 – 29

Toppscorer Norge: Simen Holand Pettersen – 9 mål
Toppscorer Nederland: Kay Smits – 8 mål

Norge hvilte sine to største spillere, Sander Sagosen og Harald Reinkind på lørdag og søndag.

– Nå skal Sander stå over, så da kommer den lille muligheten for de andre til å vise seg virkelig frem, sa landslagssjef Christian Berge til TV 2 etter kampen mot Danmark. I Sanders fravær tok Simen Holand Pettersen ansvar på bakspillerplass i lørdagens kamp. Han ble Norges toppscorer med hele ni mål. De norske gutta fikk en noe trøblete start på første omgang, og Nederland hang med på de første minuttene. Christian Berge måtte endre forsvarsstillingen etter at Petter Øverby fikk sin andre utvisning før ni minutter var spilt. Etterhvert våknet de norske gutta til, og etter tolv minutter hadde de skaffet seg en firemålsledelse. Gutta holdt tempoet oppe, og til pause ledet de med sju mål, 20-13.  Etter pause viste flere spillere seg fram, blant de Rambo, Gullerud og Gulliksen som til sammen satte inn totalt 13 mål. Keeper Sander Drange Heieren fikk vist fram sine evner til å sperre målet og endte på en redningsprosent på 36% i sin andre landskamp. Kampen endte 40-29.

Søndag 7. november:
Kl. 14.15 Danmark  – Nederland 33 – 19
Kl. 16.45 Norge – Frankrike 25 – 31

Toppscorer Norge: Simen Holand Pettersen og Sebastian Barthold – 4 mål
Toppscorer Frankrike: Theo Monar – 6 mål

Både Norge og Frankrike hvilte sine største spillere. Frankrike tok raskt ledelsen og holdt på den hele veien ut. De norske gutta prøvd å komme gjennom forsvaret, men de var stødige og flere stang ut og tekniske feil gjorde at Norge aldri kom tilbake i kampen.

Til tross for tapet sa landslagstrenger Christian Berge etter kampen:

– Vi må ha samtlige spillere tilgjengelige. Jeg synes det er mange spillere som har meldt seg på nå. Det har vært veldig gode prestasjoner tidvis.

 

Neste kamp for landslagsgutta blir i EM mot vertsnasjonen Slovakia den 13. januar i første gruppespillkamp.


Frankrike - Danmark