Velobet

Bilde: BILDBYRÅN

Russland vant knepent mot Norge 23-22 etter en thrilleravslutning hvor Norge kjempet og kjempet, uten å få uttelling. 

Lagene fulgte hverandre helt til slutten av første omgang, da tok Russland ledelsen. Til pause stod det 14-12 til russerne. De klarte å holde ledelsen helt til kampens slutt. Norge anta håp på slutten av kampen da Magnus Gullerud satt inn 19-20. Men det var det nærmeste gutta kom.

Norge spilte rett og slett for dårlig, og Russland var også gode i forsvar. Av 42 skudd på mål, var det kun 22 mål som gikk inn. Straffekastene satt bedre, der gikk 6 av 7 i mål. Sebastian Barthold fikk inn alle sine fem straffekast, og fikk også inn 2 mål fra kanten sin. Han ble dermed også Norges toppscorere med sine 7 mål.

Russerne gjorde det de kunne for å stoppe Norges toppspiller, Sander Sagosen, og var effektiv i å hindre han å få mål. I løpet av denne kampen fikk han kun inn 4 mål, uvanlig lite for Sagosen å være.

– Tung dag. For meg blir dette hodet under armen, sier landslagssjef Christian Berge til VG.

– Vi skulle slippe ballen videre, men klarte ikke å den videre uansett hvor mange som var på. Det var merkelig. Vi ble passive. Nå har vi mye å jobbe med, slå han fast.

Sander Sagosen var enig med landslagssjefen.

– Jeg er forbannet, irritert og skuffet. Vi presterer «rævva» for å si det rett ut, sier han til VG. Han mener at Norge gikk inn den russiske fellen og skjøt akkurat de skuddene motstanderen ville ha og mener Norge «ikke lignet grisen».

I den siste kampen i den innledende runden, venter Litauen som ikke har tatt poeng så langt i mesterskapet. Russland møter Slovakia. Norge spiller kl 20.30 mandag 17. januar.

Gruppe F:

Russland står med 4 poeng, og både Norge og Slovakia har 2 poeng etter de to første kampene. Mens Litauen har 0 poeng.

 

Dette tapet kan ødelegge for semifinalehåpet. I hovedrunden spiller de to beste lagene fra Gruppe D, E og F.

Så langt i Gruppe E har Spania etter to kamper 4 poeng, mens Sverige og Tsjekkia har begge 2 poeng.

Gruppe D spiller sin andre runde i morgen, søndag. Polen og Tyskland har 2 poeng etter første runde.


Frankrike - Danmark