Unibet

Det norske damelandslaget i håndball spilte denne helgen Golden League i Danmark som en del av oppkjøring til kommende europamesterskap som spilles i november. Det ble tre av tre mulige seire. 

Esbjerg-spiller Nora Mørk måtte reise hjem på grunn av en kjenning i hamstringen over tid, og var dermed ikke å se i kampene mot Nederland og Danmark. Thorir Hergeirsson understreker at det er stor sannsynlighet for at hun vil være klar for EM i Slovenia som starter 4. november.

Det var den siste kampen som, tradisjon tro, var mest spennende. Danskene var oppe i hele sju mål på det meste i første omgang, men og da det var spilt 45 min var lagene like langt med 19 mål hver. Like etterpå gikk Norge, for første gang i kampen, opp i ledelsen etter mål fra Ingstad. Ti minutter før slutt var ledelsen kun to mål. Henny Reistad og Kristine Breistøl ga alt i det norske angrepsspillet, og Katrine Lunde stod støtt bakover i mål. Fem minutter før slutt var Norge fortsatt to mål foran, på stillingen 26-24.

Tre minutter før slutt hadde Danmark muligheten til å utligne, men i stedet var det Henny Reistad som fikk tak i ballen og kunne sette den i et åpent dansk mål. Norge beholdt tomåls-ledelsen helt ut og vant til slutt 29-27.

Norges beste spiller, Henny Reistad, sa følgende til TV2 etter kampen:
– Kampen var svingende og dekket mange følelser. Vi får byttet litt og folk kommer innpå og gjør en god jobb. Vi tar ett mål av gangen, og kommer sakte men sikkert inn i det til slutt.

Etter Nederland-kampen sa landslagssjef Thorir Hergeirsson sa følgende til TV 2 etter kampen:
– Jeg synes vi spiller solid bakover, vi ser robuste ut og har gode målvakter bak oss. Det er litt seigt i ankomst- og fremoverspillet, vi holder litt igjen, men det er glimtvis meget bra. Det blir litt stakkato fremover, og vi slurvet litt mot målvaktene, men det er ikke verst at vi scorer 27 mål.

Golden League, kvinner
Danmark – Norge 27-29 (13-9) 
IBF Arena, Ikast, Danmark
Toppscorer Norge: 
Henny Reistad 9,


Nederland – Norge 19-27 (9-13) 
Arena Randers, Randers, Danmark
Toppscorer Norge: Henny Reistad 5

Norge – Sveits 39-22 (23-10)
Ceres Arena, Aarhus, Danmark
Norges lag: Veronica Kristiansen 7

Danmark – Nederland 22-30
Danmark – Sveits 25-38
Sveits – Nederland 25-38

 

Neste, og de siste kampene før europamesterskapet er Intersport Cup som spilles i Stavanger om tre uker.

Kampprogrammet for Intersport Cup:

Alle kampene spilles i DNB Arena i Stavanger.

Torsdag 27. oktober
Kl. 18.15 Norge – Nederland
Kl. 20.30 Danmark – Brasil

Lørdag 29. oktober
Kl. 14.00 Brasil – Nederland
Kl. 16.25 Norge – Danmark

Søndag 30. oktober
Kl. 14.30 Nederland – Danmark
Kl. 16.45 Norge – Brasil

Kampene sendes på TV2.

På grunn av kommende familieforøkelse i mars neste år var ikke Camilla Herrem å se i denne turneringen, og hun skal heller ikke spille i EM.


Frankrike - Danmark