Velobet

Østerrike, Ungarn, Sveits og Norge deltar i året EHF Euro cup. Denne cupen spilles mens andre nasjoner spiller EM-kvalifiseringskamper. Norge, sammen med vertsnasjonene til EM, er forhåndskvalifisert

Ungarn-Norge 31-38 (17-19)

Norge startet i sitt vanlige høye tempo og tok ledelsen i åpningsminuttene, som også Ungarn svarte på og holdt følge. Etter noe slurv fra de norske spillerne stod det uavgjort da tolv minutter var spilt. Like etter omgangen var halvspilt, var Norge tre mål foran. Reistad stod med fem mål, 100% uttelling.

Ungarns målvakt viste gode takter og hadde flere redninger, og var medvirkende til at Ungarn kunne utligne stillingen med åtte minutter igjen av omgangen. De tok også senere Ungarn ledelsen for første gang i kampen. Stillingen var blitt 15-14. Norge svarte de siste minuttene av omgangen, og etter en målrik førsteomgang stod det 17-19 da lagene gikk i garderoben.

Nordmennene startet energisk pausen, og stillingen var oppe i 19-24 før fem minutter var spilt. Ungarns trener ble nødt til å ta time-outkortet kort tid etter sidebyttet. Men Norge økte ledelsen, og før Ungarn reduserte og det var fortsatt fem mål som var mellom lagene ti minutter senere. Da 15 min gjenstod var stillingen 25-30.

Norge var åtte mål bare noen minutter senere. Men Ungarn hadde på ingen måte gitt opp og holdt spenningen i kampen. Med fem minutter igjen hadde de redusert den norske ledelsen og det stod 29-33. De siste minuttene viste de norske kvinnene hva de virkelig er laget av. Med tøft forsvarsspill og høyt tempo fremover satte de norske jentene spikeren i kista, og det hele endte 31-38.

Norge – Sveits 44-29 (23-18)

Kampen var (overraskende?) jevn de første minuttene, og etter snaut 15 minutters spill var Sveits foran med 10-9. De neste 8 minuttene dominerte Norge. De fikk inn hele 9 mål, mot Sveits’ ene. Stillingen var 18-11. Til pause var Norge i ledelsen 23-18.

Og i andre omgang satt det meste mye bedre for Norge, og de slapp aldri Sveits nærmere enn fem mål.
Da dommerne blåste av kampen, hadde tilskuerne i Larvik vært vitne til et målkalas, med sluttsifrene 44-29!