Velobet

Både gruppespillet og hovedrunden er over. Nå gjenstår de fire beste lagene i håndball-EM 2024, der Sverige, Danmark, Frankrike og Tyskland kjemper om to finaleplasser i Tyskland og Köln.

Etter et kort gruppespill og en litt lengre hovedrunde er Europas fire beste herrelandslag klare for semifinalene. Fra gruppe 1 gikk Frankrike og Tyskland videre som henholdsvis gruppeleder og gruppetoer. Fra gruppe 2 gikk Danmark (1. plass) og Sverige (2. plass) videre, allerede før siste runde var spilt.

Svenskene har hatt en god turnering så langt, selv om det har blitt to tap på veien mot semifinalen, det andre tapet kom i siste runde mot Norge, der Sverige allerede var videre til semifinalen. Sverige møter nå Frankrike i EM-semifinalen, et land de har møtt i semifinalene i VM 2021, 2022 og 2023. Sverige har vunnet to av semifinalene, men ikke den siste. Sveriges EM-semifinale mot Frankrike spilles fredag 26. januar med avspark kl. 17.45.

Den andre semifinalen spilles mellom Tyskland og Danmark, også den 26. januar med avspark kl. 20.30. Begge semifinalene spilles i Köln på Lanxess Arena, en arena med plass til nesten 20 000 tilskuere. Semifinalene i håndball-EM sendes på TV3 og på strømmetjenesten Viaplay.

Semifinalene håndball-EM

Onsdag kveld bekreftet det europeiske håndballforbundet tidene nedenfor.

Fredag 26. januar

Semifinale 1
kl 17.45 Sverige – Frankrike (TV3 og Viaplay)

Semifinale 2
kl. 20.30 Danmark – Tyskland (TV3 og Viaplay)

 


Frankrike - Danmark