Velobet

I dag ble de siste og avgjørende kampene spilt i EM-kvalifiseringen. EM utvidet og skal nå ha totalt 24 lag som deltar, og spilles i hele tre land: Ungarn, Østerrike og Sveits. Første kamp spilles torsdag 28. november, mens finalen står søndag den 15. desember.

Norge har ikke deltatt i kvalifiseringsspillet da de er forhåndskvalifisert som regjerende mestre. De har i stedet spilt EHF Cup sammen med vertsnasjonene. Se de siste resultatene og tabellen lenger ned på denne siden.

Det var 31 lag påmeldt som konkurrerte om 20 plasser til EM. Storbritannia trakk seg sent, noe som ville ha vært det 32. laget. Lagene ble delt inn i sju grupper med fire lag og én gruppe med tre lag. De to best plasserte lagene i hver gruppe kvalifiserte seg til mesterskapet. Og de fire best lagene på tredjeplass kvalifiserte seg også. Alle lagene på tredjeplass ble satt i en egen tabell uten å ta med lagene som kom på fjerdeplass i gruppene.

Det ble i kveld klart hvilke lag som nå skal spille i Europamesterskapet.

•  Polen

Den endelige trekningen av grupper til turneringen er planlagt til 18. april i Wien.

Mulige endringer i mesterskapet

12. januar 2023 kunngjorde den ungarske regjeringens kanslerminister Gergely Gulyás at Ungarn ville trekke seg som vertskap av økonomiske årsaker. Noen dager tidligere ble det østerrikske håndballforbundet informert av ungarerne om beslutningen om å trekke seg. De andre medarrangørene, Østerrike og Sveits, ønsket nå å forhandle med EHF om hvordan turneringen skulle arrangeres. 28. januar gikk det europeiske håndballforbundet ut med en uttalelse om saken og sa at de var overrasket over beslutningen om å trekke seg som medarrangør. 16. mars 2023 kunngjorde EHF en endring i organisasjonsstrukturen for mesterskapet. Ungarn forble medarrangør, men spilte en mindre rolle i gjennomføringen av mesterskapet, blant annet ble hele delen av turneringen i MVM Dome i Budapest (én hovedrundegruppe og finalehelgen) fjernet og erstattet av Wien. Under all usikkerheten hadde Romania uttalt at de ville være i stand til å arrangere turneringen hvis de opprinnelige vertene ikke kunne.