Unibet

De norske håndballgutta spilte to kamper mot Serbia i forbindelse med EM-kvalifiseringen. Det ble en seier og et knepent tap. De to beste lagene i gruppa går til EM.

Serbia – Norge 25-24 (12-14)

I den første kampen, på bortebane for Norge, hadde Norge føringen i store deler av kampen. Serbia reduserte to ganger og halverte ledelsen i første omgang, men de norske gutta holdt seg foran og gikk til pause med ledelse 14-12.

Første halvdel av andre omgang var Norge i ledelsen, men Serbia fulgte tett bak og kom opp ett mål bak på 18-19 med et drøyt kvarter igjen. Etter en timeout ble det både uavgjort og serbisk ledelse 20-19 etter godt spill fra hjemmelaget.

Norge fikk straffekast. De hadde misset på tre av fire til da i kampen, men Sander Sagosen scoret, og utliknet til 20-20. Han har nå 750 mål for Norge.

Serbia tok ledelsen 24-23 med under minuttet igjen på klokka, men fikk ikke scoring i det påfølgende angrepet. Dermed tok Jonas Wille timeout. Magnus Rød skjøt via målvakt og i mål til 24-24 med ti sekunder igjen.

Serbia utnyttet de siste sekundene, scoret og vant kampen 25-24.

Da lagene møttes i hovedrunden i VM i januar, vant Norge 31-28, men i EM-kvalifiseringskamper på hjemmebane hadde serberne hadde kun tapt 1 av 24 oppgjør før torsdagens kamp.

Toppscorer Serbia: Bogdan Radivojevic 5, Dragan Pechmalbec 5
Toppscorer Norge: Magnus Rød 6

Norge – Serbia 35-25 (17-12)

Det ble et returoppgjør i Åsane Arena som det luktet svidd av.

Sander Sagosen satte kampen første mål. Men Serbia svarte umiddelbart med scoring i andre enden, før Sagosen satte sitt andre mål like etterpå. Serbia utnyttet et uetablert norsk forsvar, og det stod 2-2 i Åsane etter få spilleminutter.

De neste minuttene var det stang ut for Norge, og Serbia utnyttet dette og tok en tomålsledelse. Etter seks målløse minutter satte Sagosen to straffekast trygt i mål og utlignet stillingen. Håndballgutta fulgte opp med to kontringsmål på 30 sekunder, og like før tolv minutter var gått viste stillingen 6-4 i Norges favør.

De neste minuttene var turboen på.  Da Sander Sagosen satte sitt sjuende mål og sørget for norsk firemålsledelse, valgte den serbiske treneren tok en time-out. Med åtte minutter igjen av førsteomgang, stod det 13-9.

Vetle Eck Aga sendte Norge seks mål foran. Serbia reduserte, men Grøndahl og Bjørnsen sørget for at Norge beholdt ledelsen med et halvt minutt igjen av omgangen. Serbia scoret det et siste mål med sekunder igjen på klokken. Likevel kunne Norge gå til pause med en femmålsledelse etter en god førsteomgang. Til pause stod det 17-12.

Andreomgang startet med turboen på for begge lag, og de scorte hvert sitt mål før et halvt minutt var spilt. De scoret også to mål hver de neste par minuttene og det stod 20-15 tre minutter ut i andre omgang.

Norge overtok så initiativet. Etter en scoring fra Gøran Johannesen satte Harald Reinkind fire mål på fire minutter, og Norge var åtte mål foran Serbia. Stillingen var 26-18 under halvveis i siste omgang.

Kristian Sæverås leverte i tillegg gode redninger i det norske målet, og gutta utnyttet Serbias tekniske feil. Da Sagosen satte inn sin tolvte scoring var timålsledelsen et faktum. Da sju minutter gjenstod var stillingen blitt 31-21.

Timålsledelsen stod seg til kampslutt.

Toppscorer Norge: Sander Sagosen – 12 mål
Toppscorer Serbia: Milos Orbovic og Mijajlo Marsenic – 4 mål

Lag klare for EM

Det er allerede nå klart at flere land har kvalifisert seg til EM. Utenom vertsnasjonen Tyskland, er også Spania og Sverige klare da de var finalistene i forrige EM. Også Danmark som kom på tredje plass er direkte kvalifisert. Fra kvalifiseringsgruppene, er Østerrike, Frankrike, Ungarn, Portugal og Slovenia klare da de er sikret topp to plassering.

Plass Lag Kamper spilt GD Poeng
1 Norge 4 +34 6
2 Serbia 4 +7 6
3 Slovakia 4 -14 2
4 Finland 4 -27 2

Norges gjenstående kamper

26. april kl. 18.00
Slovakia – Norge

30. april kl 18.00
Norge – Finland
Gjøvik Fjellhall, Gjøvik


Frankrike - Danmark