Velobet

EM i håndball for menn 2024 blir en spennende begivenhet som finner sted i Tyskland fra 10. til 28. januar. Dette mesterskapet blir den 16. utgaven av turneringen og den tredje med 24 deltakende nasjoner. Tyskland, som er kjent for sin sterke håndballtradisjon og sine eksepsjonelle fasiliteter, er klar til å danne et enestående bakteppe for denne prestisjetunge turneringen.

Mesterskapet arrangeres i seks tyske byer, som alle tilbyr unike arenaer for kampene.

Disse byene er:

Düsseldorf: Düsseldorf er kjent for sin moderne infrastruktur og sitt pulserende kulturliv, og blir en av de viktigste arenaene for mesterskapet. Byens Merkur Spiel-Arena, med en kapasitet på 54 600 tilskuere, forventes å være vertskap for en rekordstor åpningskamp 10. januar, noe som kan sette ny verdensrekord i antall tilskuere på en håndballkamp.

Köln: Köln er kjent for sin historiske arkitektur og den ikoniske Lanxess Arena, som har en kapasitet på 19 750 sitteplasser. Köln er satt til å være scenen for hovedrunden i turneringen og finalehelgen.

Berlin: Berlin er Tysklands hovedstad og en av de mest dynamiske byene i Europa, og Mercedes-Benz Arena vil også spille en viktig rolle i mesterskapet.

Hamburg: Havnebyen er kjent for sin maritime sjarm og vil arrangere kamper i Barclaycard Arena, som har en kapasitet på 13 300 tilskuere.

Mannheim: Mannheim, en by med en rik kulturarv, ønsker håndballfans velkommen til SAP Arena med plass til 13 200 tilskuere.

München: München er kjent for sine historiske steder og sin levende kultur, og Olympiahalle i München, med plass til 12 150 tilskuere, blir en annen viktig arena for mesterskapet. Olympiahalle, med sin ikoniske teltkonstruksjon, er en historisk arena med aner helt tilbake til sommer-OL i 1972 og har tidligere vært et knutepunkt for store håndballarrangementer.

Turneringsformatet innebærer intens konkurranse over 17 dager, med totalt 65 kamper. Mesterskapet blir ikke bare en oppvisning i håndball på toppnivå, men også en feiring av sportens rike historie og den entusiastiske håndballkulturen i Tyskland.

Som vertsland er Tyskland automatisk kvalifisert til turneringen, sammen med andre topplag fra hele Europa som har gjort seg fortjent til plassene sine gjennom krevende kvalifiseringsrunder. Mesterskapet forventes å vise frem noen av de beste talentene i europeisk håndball, noe som gjør det til et must for både håndballentusiaster og sportsfans.

 

 

 

 

 


Frankrike - Danmark