Velobet

Færøyene overrasket og kjempet hardt til seg et uavgjort mot Norge i kveldens kamp i Berlin.

Det var i kveld duket for nordisk duell mot Færøyene etter at Norge hadde en storseier i åpningskampen mot Polen.

De norske gutta kom godt i gang, mens det ryktes om at hele 10% av Færøyenes innbyggere har tatt turen for å følge laget sitt i EM. Og de gjorde seg bemerket, både blant publikum og på banen. De fulgte Norge hele veien og nektet de å ta mer enn en tomålsledelse så langt, som det var halvveis i første omgang på 9-7 til Norge.

Norge klarte å holde ledelsen til pause, men med minste mulig margin på 13-12.

I andre omgang var den Færøyske målvakten Nicholas Satchwell i storslaget og reddet flere av Norges sjanser. Noe som gjorde lagene like langt etter 20-20 med kun halve omgangen igjen.

Færøyene gjorde som slik vi så mange gjorde mot Norges kvinner i VM, ta ut målvakten og sette inn en ekstra spiller i angrep. Og med norske utvisninger var de sju mot fem i angrep. Færøyene var vellykket med denne taktikken, men i motsatt ende av banen var lyktes også de norske kantspillerne.

Med syv minutter igjen av kampen så Petter Øverby rødt, og Færøyene var igjen to man flere i angrep. Torbjørn Bergerud vartet opp med en viktig redning, og i andre enden pådro også Færøyene seg også en utvisning. Og med Norge tre mål foran da det gjenstod kun fire minutter, og så det lovende ut.

Men med under minuttet igjen reduserte Færøyene til 25-26, og med ti sekunder igjen tok Jonas Wille time-out. Norge rotet bort ballen med få sekunder igjen, og i følge dommeren saboterer de for Færøyene. Det ga norsk to minutters utvisning og Færøysk straffekast. Elias Skipagøtu satt ballen sikkert i mål bak Bergerud, og sikret uavgjort mot Norge. Kampen endte til slutt 26-26.

Færøyene – Norge 26-26 (12-13)
Toppscorer Norge: Alexander Blonz – 8 mål
Toppscorer Færøyene: Elias Ellefsen á Skipagøtu & Teis Horn Rasmussen – 5 mål
Utvisninger: Norge 6x2min. og ett rødt kort, Færøyene 6x2min.

Den neste og siste kampen for Norge er mandag 15. januar mot Slovenia, kampstart kl. 20.30. Kampen kan som vanlig sees på TV3 og høres på NRK Sport radio. Færøyene spiller mot Polen kl. 18.00 mandag. Dersom Polen vinner og Norge taper, er Norge ut av EM.