Unibet

Mens kvalifiseringen mot EM senere i år er i full gang, spiller Norge sammen med vertslandene EHF Euro Cup. To runder har blitt spilt i februar/mars. Norge vant begge sine kamper, mot Østerrike hjemme og borte. 

I EM-kvalifiseringen har de fleste spilt fire av seks kamper.

Sverige sikret seg en plass i EM med to seire mot Island, der de nå topper gruppe 7 med sine åtte poeng og full pott. I de andre gruppene har det også vært overlegne gruppevinnere, i alle unntatt én gruppe.

Sju gruppevinnere er klare for EM i vinter. Romania vant helgens tøffe kamper mot Kroatia og ble EM-klare, mens Nederland, Frankrike, Danmark, Spania og Montenegro også har sikret avansement. Tyskland leder sin gruppe, gruppe 2, med seks poeng etter tre kamper. På grunn av situasjonen til Israel er imidlertid én runde utsatt, slik at lagene i gruppe 2 har én kamp mindre spilt. Tyskland har vunnet tre av tre kamper mot Ukraina (én kamp) og Slovakia (to).

Vertene er allerede tatt ut til håndball-EM for kvinner 2024, sammen med de regjerende europamestrene Norge. EM spilles fra 28. november til 15. desember 2024, og totalt 24 land er kvalifisert.

De kommende EM-kvalifiseringskampene for Sverige spilles borte mot Færøyene 3. april og deretter hjemme mot Luxembourg i Umeå, der Sverige avslutter kvalifiseringsfasen.

EM-klare land

Ungarn (vertsland)
Østerrike (vertsland)
Sveits (vertsland)
Norge (europamester)
Romania (kvalik-gruppe 1)
Nederland (kvalik-gruppe 3)
Frankrike (kvalik-gruppe 4)
Spania (kvalik-gruppe 5)
Montenegro (kvalik-gruppe 6)
Sverige (kvalik-gruppe 7)
Danmark (kvalik-gruppe 8)

De to best plasserte lagene i hver gruppe kvalifiserer seg til finaleturneringen. De fire best plasserte lagene på tredjeplass kvalifiserer seg også, men da uten at kampene mot lagene på fjerdeplass er med.

EHF Euro Cup

De norske håndballjentene spilte for første gang i Haldens nye arena. Det ble en storseier mot Østerrike. Kvinnene spilte som vanlig i sitt høye tempo og satte mål på mål frem til det var avstanden hadde blitt 20 da en halv omgang gjenstod. Norges kaptein Stine Bredal Oftedal satte alle sine fire sjanser og ble kåret til Norges beste spiller.

Norge – Østerrike 43-22 (19-10)
Toppscorer Norge: Vilde Mortensen Ingstad – 6 scoringer
Toppscorer Østerrike: Ines Ivancok – 7 scoringer

I bortekampen, som ble spilt i Olympiaworld Innsbruck, ble omtrent som hjemmekampen. De norske spillerne var overlegne og det var lite for Østerrike å gjøre. De prøvde seg også med 7 mot 6 i angrep uten at det hadde noe innvirkning på resultatet.

Da det var ti minutter igjen, hadde Norge økt til 32-15. Det var deretter litt unøyaktigheter fremover i banen førte til at lagene spilte jevnt. Det ble 7-7 de siste ti minuttene, men det ble en komfortabelt seier 39-22.

Østerrike – Norge 22-39 (8-19)
Toppscorer Norge: Ingvild Kristiansen Bakkerud – 8 mål
Toppscorer Østerrike: Kristina Dramac og Ines Ivancok – 5 mål

Håndballjentene møter Ungarn i neste EURO Cup-kamp. Kampen spilles 04. april i Åsane. Kampen kan du se på TV 2 kl. 19.15.

Tabellen EHF Euro Cup

Plass Lag Spilt Seier Uavgjort Tap MF Poeng
1.  Norge 4 4 0 0 +60 8
2. Ungarn 4 3 0 1 -5 6
3.   Sveits 4 1 0 3 -9 2
4. Østerrike 4 0 0 4 -8 0

Resterende EHF Euro Cup-kamper

3.- 4. april
Østerrike – Sveits
Norge – Ungarn

6. april
Sveits – Norge
Ungarn – Østerrike


Frankrike - Danmark