Velobet

Norges herrelandslag spilte i helgen Gjensidige cup i Sotra Arena. Hit kom også Danmark, Nederland og Spania. 

Norge – Danmark 24-27 (13-16)
Norge tapte første kampen mot regjerende verdensmestre Danmark.

Landslagssjef Jonas Wille var mellomfornøyd etter kampen.

– Perioder av kampen var veldig bra. Det skal også sies at vi tester ut litt smågreier, og bryter rytmen når det går bra for å prøve ut ting. Da det så ut til at vi ble hektet av fightet vi oss inn, men da vi kan komme opp på uavgjort mot slutten og kan avgjøre, brenner vi litt og kommer 2-3 mål bak igjen isteden. Det svinger litt for mye, sa han til TV 2.

Norge – Nederland 33-37 (23-19)
I den andre kampen, mot Nederland, ble det også et tap. Norge leder i store deler av kampen, men i slutten kom Nederland meget sterkt tilbake samtidig som håndballgutta slet med sitt angrepsspill. Det var knappe fem minutter igjen av kampen da de satte inn 32-33. Gjestene fortsatte å øke ledelsen, og med drøye to minutter igjen, lå Nederland foran 35-32. Flere feil og bom fra de norske gutta de siste spilleminuttene. Det endte til slutt med tap 33-37.

Norge – Spania 31-29 (13-13)
Mot Spania ble det nok en jevn kamp, med gjestene i ledelsen mesteparten av tiden. Men gutta var ikke mer enn to mål bak.

Ti  minutter før fulltid, leder Spania med ett enkelt mål. Det var da Kristian Sæverås vartet opp med en dobbeltredning på straffe, før Abelvik Rød utlignet for Norge like etter. Spania scoret og Norge utlignet nok en gang, og slik utspilte det seg før Abelvik Rød og Norge endelig overtok ledelsen. Med 30 sekunder igjen på klokka var norsk tomålsledelse ett faktum.

Alexander Blonz fikk æren av å sette kampens siste ball i mål, og sikret seier mot Spania med resultatet 31-29.

Landslagssjef Jonas Wille var godt fornøyd med kampen, og sa til TV 2 etter kampen:

– Vi hadde en jevn kamp mot Spania i VM i januar og da vippet det feil vei. Vi har få muligheter sammen, og selv om det ikke er mesterskap er det veldig deilig.

Wille trakk spesielt fram angrepsspillet som en avgjørende faktor for dagens seier:

– Vi har Sagosen og Grøndahl som er gode til å diskutere og være konkrete i dialogen om angrepsspillet. I tillegg vil alle ha ballen og avgjøre kampen. Vi lykkes med det, noe som gir en boost og en selvtillit. Selv om vi ligger bak store deler av kampen spiller vi bra og får betalt for tålmodigheten.

Resultat

Torsdag 2. november
Spania – Nederland 39-28
Norge – Danmark 24-27 (13-16)
Toppscorer Norge: Sander Sagosen 6
Toppscorer Danmark: Michael Damgaard Nielsen 7

Lørdag 4. november
Danmark – Spania 34-39
Norge – Nederland 33-37 (23-19)
Toppscorer Norge: Alexander Blonz med ni mål
Toppscorer Nederland: Kay Smits med syv mål

Søndag 5. november
Nederland – Danmark 23-40
Norge – Spania 31-29 (13-13)
Toppscorer Norge: Sander Sagosen – 9 mål
Toppscorer Spania: Agustín Casado Marcelo – 5 mål


Frankrike - Danmark