Unibet

Den første kampen for de norske mennene endte med en storseier mot Polen. De leder nå gruppen etter første runde er spilt. 

Polen tok ledelsen fra start mens Norge slet med å komme i gang og gjorde tre tekniske feil på rad. Det skulle gå hele fem minutter før Norge fikk sitt første mål, da hadde Polen allerede fått inn tre. Men Norge hadde utliknet hele ledelsen til Polen kun to minutter senere.

Det var spilt ti minutter da håndballgutta for første gang kom foran, med kontringsmål fra Sebastian Barthold som sendte de laget foran 5-4. Sagosen fulgte deretter opp med å øke til en tomålsledelse. De to lagene spilte jevnt en periode videre og Polen kom seg til utligning, men de norske gutta brukte kort tid på å komme seg tilbake i føringen.

Utover i omgangen hadde Thorbjørn Bergerud blitt varm og fikk tak på skuddene fra Polen, samtidig som angrepsspillet fikk flyten. Med denne kombinasjonen sørget de for å komme fire mål foran på 10-6. Like før omgangen slutt økte de norske gutta til en femmålsledelse. Den beholdt de inn til pause, hvor det stod 15-10 i Mercedes-Benz Arena i Berlin.

Andre omgang startet med at Norge økte ledelsen og gikk foran 18-11 etter fem minutter. Utover i omgangen hang Polen etter, men de norske gutta hadde bestemt seg og kom foran med ni mål før halvspilt omgang.

På kontring sørget Kristian Bjørnsen for norsk timålsledelse 24-14 halvveis i andre omgang, men Polen hentet inn et par mål på ledelsen utover i omgangen. Inn i kampens siste ti minutter hadde Norge god kontroll på kampen og alle gutta fikk minutter på banen, inkludert Simen Lyse som debuterte i mesterskap. Både målvakt, forsvar og kontringer var på plass i kampens siste fem minutter, og gutta kom seg hele tolv mål foran.

Helt mot slutten fikk også debutanten inn sin første scoring i et mesterskap, før Gøran Johannessen satte inn Norges siste scoring. Polen fikk inn en siste redusering, men det var en klar seier 32-21 til Norge.

– Jeg er fornøyd og litt lettet, sier landslagssjef Jonas Wille til TV 3.

– Forsvars- og keeperspillet var solid, mener han. Målvakt Torbjørn Bergerud ble kåret til banens beste med en redningsprosent på 37.

 

Norge – Polen 32-21 (15-10)
Toppscorer Norge: Sander Sagosen – seks mål
Toppscorer Polen: Szymon Sicko – fem mål
Utvisninger: Norge 1x2min., Polen 3×2 min og ett rødt kort

Troppen

12 Kristian Sæverås
30 Torbjørn Sittrup
5 Sander Sagosen
77 Magnus Abelvik Rød
06 Sebastian Barthold
19 Kristian Bjørnsen
23 Gøran Søgard Johannessen
21 Magnus Gullerud
11 Petter Øverby
09 Henrik Jakobsen
22 Tobias Grøndahl
27 Harald Reinkind
43 Simen Ulstad Lyse
24 Christian O’Sullivan
44 Kevin Maagerø Gulliksen

Neste kamp for Norge er lørdag 13. januar kl 20.30. Kampen kan sees på TV3 og høres på NRK Sport.


Frankrike - Danmark