Unibet

De norske håndballgutta spilte i dag siste kampen i kvalifiseringen til EM. På den andre siden av banen vente våre naboer i øst, Finland. Norge var før kampen allerede klar for EM, men plasseringen på tabellen kan ha betydning for den kommende seedingen til EM.

Kristian Sæverås hadde en bra kamp, med hele 41% redninger (14/34). Det hjalp for Norge allerede fra start da de til tider slet med å få egne mål i starten av kampen. Til tross for dette, ledet Norge 4-2 etter ti minutter spilt.

Halvveis i første omgang hadde gutta opparbeidet seg en firemålsledelse, denne beholdt de fram til det var 4 minutter igjen av omgangen. Da fikk finske Hjalmarsson redusert ledelsen til tre mål, noe som holdt seg ut omgangen. Det stod til pause 15-12 i Norges favør.

Det norske laget hadde en del bomskudd i både første og andre omgang. I andre omgang klarte de kun å få inn tre mål de første ti minutter, og det var en veldig god Sæverås som sørget for at Finland ikke tok innpå ved å blokkere målet for de.

Finland tok ut keeperen og spilte med sju utespillere, noe som Norge fikk utnyttet i ankomstfasen. På de neste seks minuttene økte de og ledet med åtte mål og stillingen var 25-17 fjorten minutter før fulltid. Et dyktig forsvarsspill og feil hos Finland gjorde at gutta fikk treff på tomt mål hos Finland

Finnene så deg nødt til å forlate 7-mot-6-spillet. Men de norske gutta hadde god kontroll på seieren og kunne rullere på spillerne den siste tiden. Det hele endte 32-23 og de kunne juble for gruppeseier i EM-kvalifiseringen.

Troppen
Sæverås, Imsgård
Thorsen Lien, Rød, Christoffersen Blonz, Sagosen, Søgård Johannessen, Pedersen, Gullerud, Solstad, Gulliksen, Aga, Thorsteinsen, Reinkind, O’Sullivan, Pettersen,

KAMPFAKTA 
EM-kvalifisering, menn
Norge-Finland 32-23 (15-12)
Toppscorer Norge:
 Kasper Thorsen Lien og Magnus Abelvik Rød – 5 mål
Toppscorer Finland: Þorsteinn Gauti Hjálmarsson – 7 mål

Pos Lag Kamper Seier Uavgjort Tap MF Poeng
1  Norge 6 5 0 1 +53 10
2  Serbia 6 5 0 1 +19 10
3  Slovakia 6 1 0 5 -35 2
4  Finland 6 1 0 5 -37 2

Frankrike - Danmark