Velobet

Før kveldens kamp, var der enda en teoretisk mulighet for avansement. Men med tapet mot Danmark, er det ingen mulighet. Norge har 2 poeng med en kamp igjen, og ligger nest siste i gruppen. 

Danmark var ubeseiret i EM, og kveldens kamp viste at de fortsatt er favoritter til EM-gullet.

Til tross for at det var Norge som fikk kampens første mål, var det Danmark som hadde det beste spillet i åpningsminuttene. Til tross for Kristian Sæverås sin redning på Mikkel Hansens straffekast, var det Danmark som hadde dobbel så mange nettkjenninger etter nesten halvspilt førsteomgang, til 8-4,

Danmark styrte kampen både framme og bak. I forsvar var de gode til å få Norge til å gjøre tekniske feil, og når de fikk skudd var målvakt Emil Nielsen en bauta i sisteskansen. Norge skulle gå nesten ni minutter uten mål.

Omgangen handlet mest om hvor mye Danmark skulle lede til pause. Det endte med sju mål foran, 11-18 til pausen.

Etter pausen kom Norge offensivt ut. De fikk tre raske reduseringen, dette gjorde at den danske treneren tok en tidlig time-out på 15-19

Danmark kom til sitt gamle seg, og kun minutter senere var de tilbake i sjumålsledelsen de hadde ved pause. Det stod 16-23 i Hamburg.

Håndballgutta fikk redusert ledelsen et par ganger den siste spilltiden. Selv med et sju-mot-seks spill som tidvis fungerte godt for Norge, men danskene var minst like gode framover og det endte 23-29. Mye takket være Nielsen redningsprosent på 40%.

 

Norge – Danmark 23-29 (11-18)
Toppscorer Norge: Alexander Blonz – 5 mål
Toppscorer Danmark: Hans Lindberg, Mathias Gidsel og Simon Bogetoft Pytlick – 5 mål
Utvisninger: Norge 1 x 2 minutter, Danmark 2 x 2 minutter

 

Norge spiller siste kamp i hovedrunden tirsdag mot Sverige. Kampstart kl. 20.30, og kan sees på TV3 og høres på NrK Sport.


Frankrike - Danmark