Velobet

Det var så vidt, men det ble tap i dagens kamp mot Slovenia 28-27. Det betyr at Norge er videre til hovedrunden, men har ingen poeng med seg. I hovedrunden venter storfavorittene Danmark, Sverige, Portugal og Nederland. Hvor de to førstnevnte har med seg to poeng hver.

Det var før kampen avklart at Norge gikk videre til hovedrunden da Polen slo Færøyene i deres siste gruppespillkamp. Det som da var spørsmålet: hvem vinner gruppen og tar med seg to viktige poeng til hovedrunden? Det skulle avgjøres i kveld.

Kampen startet forrykkende. Og Slovenia var på hugget allerede fra start. De spilte et ekstremt hurtig og presist spill, som gjordee at de raskt tok opp i ledelsen. Men så viste gutta hva fram hva de hadde i seg. I et hurtig tempo: Øverby, så Reinkind, deretter kontret Bjørnsen. Men slovenerne ga umiddelbart svar på tiltale. De tillot aldri den norske ledelsen være på mer enn et par mål.

Det var en veldig jevn første omgangen. Norge spilte hurtig, Slovenia spilte hurtig, og det ga mange mål. Prestasjonene til gutta bakover var alt for varierende, ble det mange mål andre vei også. 14-14 ble til 15-15. Rett før omgangen var over, ble det blåst straffe til Slovenia. Dermed ble stillingen til pause 17-17.

Andre omgang ble på mange måter lik den første. Håndballgutta fikk aldri et ordentlig overtak på slovenerne som var av samme kvalitet. Midtveis i siste periode var stillingen à 23. Like etterpå gikk slovenerne foran. Da fikk Norge en gavepakke av de sjeldne. Først fikk Slovenia en dobbel tominutter etter en heller tvilsom avgjørelse av dommeren. Deretter ble Norge tildelt en 7-meter.

Nervene var til å ta og føle på hos publikumet. Da fem minutter gjenstod var lagene fremdeles like langt på 27-27, og ingenting avgjort. Så var det Slovenia som fikk en gavepakke da Øverby ble utvist og Norge måtte spille de siste to minuttene av kampen med én mann mindre. I Norges siste angrep, rotet de det til. Først kom passivttegnet, og deretter ble det frikast som endte rett i blokken. Slovenia vant med ett mål, 27-28.

Norge – Slovenia 27–28 (17–17)
Toppscorer Norge: Sander Sagosen – 6 mål