Velobet

Det var et bunnoppgjør da de to lagene som stod med null poeng i hovedrunden møttes. Nederland ledet til pause med to mål, men Norge gjorde en sterk snuoperasjon i andre omgang og vant med 3 mål.

Det ble en forventet hurtig åpning fra Nederland. Her ble Norge rundspilt i nesten hvert angrep, noe som ga de oransje ti mål etter kun tolv minutter spilt. Norge var dog flink til å svare og lagene var like langt etter 25 minutter. Men på et to var Nederland i en tomålsledelse. Og slik ble resultatet til pausen, 18-16 til Nederland

Etter pausen var Norge i angrepsmodus og var likt med Nederland etter kun to minutter, begge målene av Alexander Blonz. Noen minutter senere gikk luften litt ut av Nederland som fikk tekniske feil og utvisninger. Dette klarte Norge å utnytte til de grader. Sander Sagosen var til stedet i alle situasjoner og var nest sist på ballen ved mange anledninger. Norge kom seg opp med hele fem mål foran Nederland. Kristian Sæverås hadde også en god dag på jobben og endte med en redningsprosent på over 30.

Men Nederland hadde flere gir. De jaktet mål og man kunne ikke være trygg på den ledelsen Norge hadde. Med kun tre minutter igjen, tre mål fordel Norge, fikk tidligere Blonz to minutter utvisning og det ble dømt straffekast til Nederland som satte den sikkert. Nå valgte Wille å ta en timeout.  Det såg ut til å gi en boost til gutta. Kent Robin Tønnesen plasserte ballen nydelig i nettet i det neste angrepet, minuttet fikk også Sagosen inn Norges firemålsledelse. Men det var Petter Øverby som fikk æren å sette kampens siste mål, til 35-32 for Norge.

– Det var deilig, sier Sagosen til TV3.

Landslagstrener Jonas Wille sa i intervjuet etter kampen til TV3 i sending:

– Det var en lettelse det her. Det har vært kjedelig å snakke med dere de siste dagene. (…). Når vi vinner noen baller bygger vi selvtillit. Denne var viktig for oss.

I teorien er det liv i semifinaledrømmen, men det er vel strengt tatt først og fremst der, i teorien altså.

 

For oppdatert tabell, se her.

 

Norge – Nederland 35–32 (16–18)
Toppscorer Norge Magnus Gullerud – 7 mål
Toppscorer Nederland Rutger ten Velgde – 8 mål
Utvisninger Norge 4 x 2 minutter, Nederland 3 x 2 minutter

Troppen

12 Kristian Sæverås
30 Torbjørn Sittrup Bergerud
03 Vetle Eck Aga
05 Sander Sagosen
06 Sebastian Barthold
07 Sander Andreassen Øverjordet
11 Petter Øverby
15 Kent Robin Tønnensen
19 Kristian Bjørnsen
21 Magnus Gullerud
22 Tobias Schølberg Grøndahl
24 Christian O’Sullivan
27 Harald Reinkind
43 Simen Ulstad Lyse
44 Kevin Maagerø Gulliksen
71 Alexandre C. Blonz

Neste kamp i hovedrunden for Norge er søndag kl 20.30, da mot Glenn Solbergs Sverige. Den siste kampen er tirsdag, mot Danmark.


Frankrike - Danmark