Velobet

Regjerende meste Sverige var klare for semifinale før kveldens kamp, og Norge hadde ‘kun’ æren å spille for. Det norske laget spilte bra og vant kampen. Norge endte dermed på 9. plass i dette EM. 

Sander Sagosen og Gøran Johannessen spilte ikke dagens kamp, førstnevnte pga en kjenning i hamstringen.

Det var svenskene som startet kampen best og tok raskt en 2-0-ledelse. Så snart de norske gutta la bort sine feil, tok de raskt igjen og utliknet da det hadde gått fem minutter. 3-3. Så var det målvaktene som gjorde sitt, på begge sider av banen. Kun to mål til hvert av lagene de neste åtte minutter takket være den svenske målvakten og Kristian Sæverås. 5-5

Med ti minutter igjen av første omgang, tok de norske gutta opp nivået sitt et hakk. Alexander Blonz sørget for Norges første ledelse med 10-0. Målvakt Bergerud kom også inn, og det sammen med Blonz og Bjørnsen tok de Norge opp til en tremålsledelse som holder seg til pause. 15-12.

I pausen sa Tobias Grøndahl til Viaplay – Vi gjør det ganske bra, det er høyt tempo og høy kvalitet i spillet. Vi sliter litt i forsvar i begynnelsen, men løser det utover i omgangen. Dette er noe å bygge videre på i andreomgang.

Sverige fikk ingen god start på den andre omgangen, der nordmennene økte ledelsen et par ganger. Det norske forsvaret storspilte. Selv om kampen ikke betydde noe poengmessig for noen av lagene, skullenok  Sverige gjerne sett at det var litt bedre i alle deler av spillet med tanke på kommende semifinale mot Frankrike.

Norges keeper Torbjørn Bergerud storspilte, noe som ikke gjorde det lettere for Sverige å finne veien til nettmaskene. Med et kvarter igjen av kampen ledet Norge med åtte baller og Sverige hadde null selvtillit.

Sverige ble overkjørt av Norge, et norsk landslag som kunne gå hundre prosent og ville mer gjennom hele kampen. Dermed ble det en liten opptur for Håndballgutta i den siste EM-kampen, som til slutt vant 33-23. Hovedrunden gruppe II er med det fullført.

Norge – Sverige 33-23 (15-12)
Toppscorer Norge: Alexander Blonz – 11 mål
Toppscorer Sverige: Lukas Sandell – fire mål
Utvisninger: Norge 1×2 min., Sverige 6×2 min

I morgen onsdag spiller Gruppe I sine siste kamper før semifinalene spilles på fredag. Men for Norges del, er EM med dette over for denne gang.


Frankrike - Danmark