Unibet

De norske håndballjentene levde opp til forventingene foran EM og vant alle kampene i første gruppespill. De tar med det med seg full pott, fire poeng, videre til hovedrunden. Norges første kamp er mot naboene våre, Sverige på lørdag. 

Dette europamesterskapet starter som mesterskap ofte gjør for de norske håndballjentene. De er offensive og scorer mange mål, samt målvaktene i laget står som en mur. Totalt på disse tre kampene, har Norge scoret over 100 mål, 102 for å være mer nøyaktig. De er det eneste laget med over 100 mål. Samtidig har de sluppet inn kun 66 mål. Det er bare Frankrike som har sluppet inn færre mål, med 56 mål. Det gir Norge en målforskjell på hele 36 mål (Frankrike 26).

Av de tre lagene Norge møtte, var det kun Ungarn som ga noenlunde motstand. Det varte dog kun de første 25 minuttene, resten av kampen dominerte Norge. Sveits var EM-debutant, og noen vil si at det såg man på spillet deres som var noe ukonvensjonelt på dette nivået.

En av Norges styrker, er at det er mange som scorer mange mål. Det ser man også på toppscorerstatistikken. Norge har tre stykker på topp 10, Vilde Ingstad, Nora Mørk og Henny Reistad med hhv 17, 16 og 16 mål. Samtidig er også Norges målvakt Silje Solberg øverst på antall redninger i statistikken.

Hovedrunden

I hovedrunden venter Sverige, Danmark og vertsnasjonen Slovenia som alle er videre fra Gruppe B. Alle de tre lagene tar med seg to poeng til hovedrunden. Det gjør at Norge er det neste laget som har med seg fire poeng fra det innledende gruppespillet.

Første kamp er på lørdag mot Sverige, en kveldskamp med start kl 20.30. Sveriges siste kamp var mot Danmark, som de tapte. Man kan anta at de er revansjelystne og har meget lyst til å vinne over Norge. Begge lagene har like lang spillepause og bør være friske og raske til kampen. Håndballjentene skal bruke fridagene på å koble av og forberede seg til en tøff kamp mot nabolandet.

– Svenskene har et bra kollektiv og gode, fysiske spillere. Det blir mindre marginer og tøffere motspill, men det er naturlig i et mesterskap. Jeg regner med at vi også skal klatre på den stigen.

– Jeg synes Sverige fremstår langt bedre nå enn for et år siden. De er mer stabile. Vi hadde en kamp mot de i fjor der vi spilte uavgjort. Jeg føler egentlig at vi har kampen, men vi roter det bort. Det er en kamp som har mange faktorer. Jeg opplever at vi kommer inn i den kampen med dårlig kamptrening i mesterskapet. Nå føler jeg at vi har hatt litt stigning, men det blir et godt trinn opp, sier landslagssjefen til handball.no

Nora Mørk om det svenske laget som venter lørdag.

– Jeg synes svenskene har sett veldig friske ut, så det blir veldig spennende. Vi skal bruke masse tid på å forberede oss. Det er en veldig åpen kamp, så vi er glade for å komme inn med full pott – uten at det skal være noen hvilepute, sa hun til TV3 tirsdag.

 

Mesterskapet i tall

Merk at dette er etter de tre kampene i gruppespillet, anno 10. november.

Målvaktsligaen

 1. Silje Solberg (Norge), 33 redninger og 48%
 2. Adriana Placzek (Polen), 30
 3. Yara Ten Holte (Nederland), 30
 4. Cleopatre Darleaux (Frankrike), 29
 5. Jessica Ryde (Sverige), 29

Toppscorere

 1. Alina Grijseels (Tyskland), 21 mål
 2. Jovanka Radicevic (Montenegro), 20
 3. Nathalie Hagman (Sverige), 19
 4. Ana Gros (Slovenia), 18Cristina Neagu (Romania), 18
 5. Mia Emmenegger (Sveits), 17
 6. Emma Friis (Danmark), 17
 7. Vilde Mortensen Ingstad (Norge), 17
 8. Djurdjina Jaukovic (Montenegro), 17
 9. Nora Mørk (Norge), 16
 10. Henny Reistad, 16
 11. Alexandrina Cabral, 16
 12. Angela Malestein, 16
 13. Laura van der Heijden, 16

Assistligaen

 1. Milena Raicevic (Montenegro), 30 målgivende passninger
 2. Stine Bredal Oftedal (Norge), 19
 3. Kerstin Kündig (Sveits), 16
 4. Nora Mørk (Norge), 15
 5. Grace Zaadi (Frankrike), 14

Frankrike - Danmark