Velobet

Det svenske herrelandslaget i håndball skal spille EM 2024 i Tyskland som regjerende europamestere. Glenn Solberg har nå tatt ut Sveriges EM-tropp i håndball 2024.

Håndball-EM 2024 arrangeres i Tyskland fra 10. til 28. januar 2024. Sverige går inn i turneringen som regjerende mestere etter å ha vunnet EM i Budapest i 2022. Sverige spiller i gruppe E, en gruppe som spilles i Mannheim, der de blågule møter Nederland, Bosnia-Hercegovina og Georgia i innledningen av turneringen. I hovedrunden møtes deretter gruppe D og gruppe F.

Norge Glenn Solberg er landslagstrener for Sverige, og han presenterte den svenske troppen til håndball-VM 2023 i Göteborg. Nordmannen presenterte en ganske forventet tropp på noen områder, men keeper Simon Möller (Sävehof) var en av de store overraskelsene, Möller som er bror til midtstopper Felix Möller. Sistnevnte ble imidlertid vraket fra EM-troppen, og Oscar Bergendahl, Max Darj og Andreas «Stycket» Nilsson tok plass blant de tre midtstopperne.

Sebastian Karlsson debuterer i mesterskapet som 28-åring (fyller 29 år under EM) blant de to høyrevingene etter suksessen med Montpellier denne sesongen. Der får han selskap av Daniel Pettersson. På venstresiden finner vi den selvsagte duoen Hampus Wanne og Lucas Pellas, og blant venstresidens niere er den høyreiste trioen Jonathan Carlsbogård, Eric Johansson og Karl Wallinius.

Jim Gottfridsson, Felix Claar og Jonathan Edvardsson blir playmakere på midtbanen i EM-troppen, og på høyresiden på ni meter får de selskap av Lukas Sandell og Albin Lagergren.

Kampoppsett

11. januar:
kl. 20.30 Sverige – Bosnia

13. januar:
kl. 20.30 Georgia – Sverige

15. januar:
kl. 20.30 Sverige – Nederland

Målvakter:
12. Andreas Palicka, Paris Saint-Germain
16. Tobias Thulin, GOG
30. Simon Möller, IK Sävehof

Venstre bakspillere:
2. Jonathan Carlsbogård, Barcelona
42. Eric Johansson, THW Kiel
49. Karl Wallinius, THW Kiel

Høyre bakspillere:
23. Albin Lagergren, SC Magdeburg
33. Lukas Sandell, Telekom Veszprem

Midtspiller:
19. Felix Claar, SC Magdeburg
24. Jim Gottfridsson, Flensburg-Handewitt
28. Jonathan Edvardsson, Hannover-Burgdorf

Strekspillere:
5. Max Darj, Füchse Berlin
32. Oscar Bergendahl, SC Magdeburg
35. Andreas Nilsson, Telekom Veszprem

Høyre ving:
34. Sebastian Karlsson, Montpellier
11. Daniel Pettersson, SC Magdeburg

Venstre ving:
15. Hampus Wanne, Barcelona
22. Lucas Pellas, Montpellier


Frankrike - Danmark