Velobet

Bilde: Wallpaperflare.com

Europamesterskapet i håndball for menn 2022 er nå avsluttet, og om to år er det tid for neste utgave av turneringen som arrangeres i Tyskland. Vi ser nå fremover med all informasjon vi har foran det 16. mesterskapet.

At Tyskland får æren av å holde mesterskapet var klart allerede sommeren 2018, da nasjonens bud vant avstemningen på Det europeiske håndballforbundets kongress i Glasgow. Andre nasjoner som la inn bud var Danmark sammen med Sveits og Ungarn sammen med Slovakia. Tyskland fikk 27 av de 46 stemmene mens Danmark og Sveits fikk resten.

Når og hvor spilles turneringen?

De fastsatte datoene er 10.–28. januar 2024, og kampene spilles i følgende seks byer:

  • Hamburg (Barclaycard Arena)
  • Berlin (Mercedes-Benz Arena)
  • Düsseldorf (Merkur Spiel-Arena)
  • Köln (Lanxess Arena)
  • Mannheim (SAP Arena)
  • München (SAP Garden)

Düsseldorf får æren av å holde åpningskampen, hvor målet er å slå ny verdensrekord for flest publikum under en håndballkamp. Kampen, hvor Tyskland er et av lagene som deltar, vil finne sted på Merkur Spiel-Arena, som vanligvis brukes til fotball og konserter. Her får så mange som 50 000 tilskuere plass på tribunen og håpet er å kunne fylle disse.

Berlin, Mannheim og München skal avholde kamper under det første gruppespillet. I mellomrunden spilles kampene i Köln og Hamburg. Sluttspillhelgen går da i Köln.

Det er allerede klart at det tyske laget skal spille gruppekampene sine i Berlin, for så å reise videre direkte til Köln i mellomrunden.

Hvilke lag er med?

Foreløpig er det bare Tyskland som er klare til å spille i turneringen. Men allerede nå har det kommet tre lag på listen. Laget som tok medaljer i årets mesterskap er direkte kvalifisert og trenger ikke kvalifisere seg til neste EM. Det er med andre ord: Sverige, Spania og Danmark.

Samtidig som EM pågikk i Slovakia og Ungarn, har EM-kvalifiseringen startet for de lavest rangerte lagene, der Finland, Latvia, Tyrkia og Belgia har gått videre til gruppespillet som starter til høsten. Lagene som deltok i årets utgave vil også være med her.

Lagene trekkes inn i åtte grupper med fire lag i hver, hvor alle møter hverandre en gang hjemme og en gang borte i perioden oktober 2022 – april 2023. De to beste lagene fra hver gruppe går deretter til EM sammen med de fire best gruppetreerne.

Videoen nedenfor ble sluppet av det europeiske håndballforbundet i begynnelsen av januar, i forbindelse med presentasjonen av logoen for turneringen.


Frankrike - Danmark