LeoVegas

Bilde: Bildbyrån

Det europeiske håndballforbundet (EHF) annonsert at de vil implementere lettelser på reglene for når spillere har testet positivt på Covid-19.

Den første meldingen var at en spiller eller annen delegat i troppene som testet positivt i Covid-19 måtte være i isolasjon i 14 dager etter en positiv test. Det ble avklart at det gjaldt 14 dager før EM-start og at det er 10 dager mens EM pågår.

Endret regler

EHF melder nå at reglene endres til fem dagers isolasjon og to negative PCR-tester på rad. Det må også gå minst 24 timer mellom de to PCR-testene. 

Bakgrunnen for endringen er dels nye helseanbefalinger, men også på erfaringene fra kvinnenes VM som ble spilt i Spania i forrige måned. Det er ikke klart hvilke nye helseanbefalinger EHF legger til grunn for sin beslutning.

EHF endrer EURO-regelverket slik at det blir mulig å erstatte spillere med nye spillere fra utenfor den offisielle 35-manns troppen under spesielle omstendigheter og med vesentlige grunner som krever godkjenning fra EHF Tournament Management.

Endringene har umiddelbar effekt.