Velobet

Frankrike gikk inn i kampen som favoritter, et stempel de ikke skulle klare å leve opp til. De norske håndballjentene herjet over de franske og knuste de! Norge er klare for nok en finale. For et fyrverkeri av en kamp! Nå venter danskene i finalen etter at de tidligere i dag vant over Montenegro.  

Første omgang var av den jevne sorten. Lagene fulgte hverandre og målforskjellen var aldri mer enn to. Norge var laget som ledet så vidt gjennom mesteparten av omgangen, men de franske utliknet stadig. For Norge var stjerneduoen Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal som ledet an i første omgang. De stod for 10 av de 12 norske scoringene. Oftedal skaffet også flere av straffescoringene til Mørk. I siste angrep før pausen var det Frankrike som hadde ballen. Med 6 sekunder igjen på klokka, vartet keeper Solberg opp med en dobbeltredning, og Norge kunne med det gå til pause med 12-11-ledelse.

Etter pause var det Frankrike som startet. Silje Solberg redder og Nora Mørk legger på sprang. Solberg kaster direkte til Mørk som setter ballen kontant i mål. Også Henny Reistad treffer også bedre nå og scorer fire av sine fem mål i andre omgang. Ti minutter før fulltid leder Norge med 4 mål, og med fem minutter igjen av kampen har ledelsen økt til hele sju mål. De franske damene sliter med å score på Norge og er tydelig frustrerte og stresser i de siste spilleminuttene og med det kaster de også bort sine sjanser. Det ender til slutt 28-20.

Thorir Hergeirsson oppsummerte kampen kort:

– Solid. Vi er solide bakover. Framover er vi i perioder veldig bra, sier landsagssjefen til TV3. Han la til: – Det ble litt forløsende. Det lå lenge og vippet. Vi rotet vekk litt baller når vi hadde muligheten, men det løsnet. Da var det akkurat som å dra ut proppen, da rant det ut.

Troppen: Silje Solberg, Katrine Lunde, Nora Mørk, Henny Ella Reistad, Emilie Hovden, Anniken Wollik, Emilie Arntzen, Maren Aardahl, Stine Skogrand, Stine Bredal Oftedal, Malin Larsen Aune, Kristine Breistøl, Vilde Ingstad, Ane Cecilie Høgseth, Sunniva Næs Andersen, Thale Rushfeldt

Toppscorer Norge: Nora Mørk 8 mål, Stine Bredal Oftedal 7 mål

Banen beste: Stine Bredal Oftedal

Andre resultater

Sverige – Nederland 37 -32

Semifinale 1
Danmark – Montenegro 27-23

Sverige ender dermed på femte plass i turneringen, mens Nederland kommer på sjette.

Topp seks i Europamesterskapet er direkte kvalifisert til VM 2023 som spilles i Danmark, Sverige og Norge. Vinneren av EM er dessuten også kvalifisert til OL 2024.

Bronsefinalen
Montenegro – Frankrike
søndag 20. november kl. 17.45

Finalen
Danmark – Norge
søndag 20. november kl 20.30

Tidligere EM-finaler mellom Norge og Danmark

EM 2004 – Ungarn
Norge – Danmark 27-25

EM 2002 – Danmark
Danmark – Norge 25-22

EM 1998 – Nederland
Norge – Danmark 24-16

EM 1996 – Danmark
Danmark – Norge 25-23


Frankrike - Danmark