Unibet

Hjemmelaget Slovenia ga Norge hard motstand i begge omgangen. Norge ledet 16-15 til pause, men scorte kun 2 mål på 17 min i andre omgang. Stillingen var 23-23 med tre minutter igjen av kampen. Reistad får inn så inn to raske mål etter at Slovenia gjør angrepsfeil, og kaptein Bredal Oftedal får æren av å sette siste målet i kampen og fastsetter resultatet til 26-23. Norge er dermed klare for semifinale før siste kampen i hovedrunden.

Vertsnasjonen Slovenia åpnet sterkt i Ljubljana med massiv entusiasme fra hjemmesupporterne som hadde tatt plass tribunen, over 5000 av de. Norge derimot var uvanlig uorganiserte i åpningen. Etter å ha havnet under med tre mål i løpet av de første ti minuttene, tok Thorir Hergeirsson en timeout. Etter timeouten fikk Henny Reistad og Nora Mørk hentet opp den ubehagelig ledelsen til Slovenia. Mørk scorte på sitt 16. (av 16 mulige) straffekast så langt i EM. Reistad derimot fikk inn hele 6 fulltreffere i første omgang alene. Slovenia ledet gjennom mesteparten av omgangen , først de siste minuttene greide Norge å komme foran. Til pause var det en knepen norsk ledelse med ett mål, 16-15 til pause.

Silje Solberg stod med kun fire redninger til pause. Dermed var det Katrine Lunde som stod i mål etter pausen. Hun startet med tre redninger, og samtidig sleit Norge i angrepsspillet. Tamara Mavsar ga Slovenia ledelsen 16–17 på straffe. Norge brukte deretter syv minutter og 30 sekunder på å score. Det var en straffescoring fra Nora Mørk.  Andre omgang bød på få mål, det var en blanding av angrepsfeil, stolpeskudd og redninger for begge lag og målvakter.

Lagene fulgte hverandre, men da det gjenstod fem minutter av kampen fikk Malin Larsen Aune en pasning fra Reistad  og satte avslutningen nede ved stolperota fra motsatt kant. Det ga Norge ledelsen 23-22. Slovenias storskytter Ana Gros fikk inn sitt femte og lagets siste mål for kampen. For heretter var det Reistad-show. Hun ga første Norge 24-23 ledelse, så gjør Slovenia en angrepsfeil før Reistad setter nok ett mål og nå leder Norge med to mål og det er kun to minutter igjen av kampen. Slovenia tar en timeout uten at det hjelper, og endelig kommer kaptein Stine Bredal Oftedal seg fri og får satt inn det aller siste målet i kampen. Norge vinner 26-23 etter en skikkelig sliteseier. De er nå også klare for semifinal!

– Får hun ikke 10 poeng på børsen i dag, ropte Viaplay-ekspert Gunnar Pettersen i avslutningen om Henny Reistad. Til det svarte medkommentator Daniel Høglund: – Da kan de legge ned børsen. Reistad selv sa til VG – Personlig er det veldig godt at ting flyter.

Dette er også Norges 17. strake EM-seier. Håndballjentene har ikke tapt en eneste kamp siden de ble knust av Romania i EM 2018.

Troppen: Silje Solberg, Katrine Lunde, Nora Mørk, Henny Reistad, Anniken Wollik, Emilie Arntzen, Ragnhild Valle Dahl, Maren Aardahl, Stine Skogrand, Stine Bredal Oftedal, Malin Larsen Aune, Kristine Breistol, Vilde Ingstad, Kristina Novak, Sunniva Næs Andersen, Thale Rushfeldt

Toppscorer Norge: Henny Reistad 10 mål, Nora Mørk 6 mål

Banen beste: Henny Reistad