Velobet

Bilde: BILDBYRÅN

Ikke siden 1997 har Norge vunnet mot dobbelt regjerende europamesterne Spania. Og med denne seieren, leder Norge gruppe II. Den siste kampen mot Sverige vil dermed avgjøre hvem som går videre til semifinalene, kun to av de tre lagene som nå har 6 poeng kan gå videre. Norge er sikret videre avansement både med uavgjort og seier mot söta bror.

Det skulle gå hele tre minutter før det første målet kom, på et straffekast for Spania. Deretter fikk de inn nok et mål, før Norge åpnet sin scoringskonto først etter 5 minutter, da ved Sander Sagosen. Magnus Gullerud fikk så inn to kjappe mål, og dermed ledet de norske gutta mot den spanske armadaen. Spanjolene skulle vise seg å aldri klare å ta igjen ledelsen. Til pause ledet Norge med tre mål, 14-11.

I starten av andre omgang, fikk Norge også to spillere utvist med få sekunders mellom. Først fikk Vetle Aga sin andre utvisning for dagen etter for aktivt bein, og like etterpå ble også Kent Tønnesen utvist etter å ha dyttet en spanjol. Det gikk i midlertid ikke som en kunne tro, for i denne undertallssperioden fikk Norge inn to mål mot Spania sitt ene! Det var (selvsagt) Toft og Barthold som stod for de to scoringene.

Kristian Sæverås fikk 20 minutter spilletid, og på den tiden tok han 5 av 10 skudd på mål. Meget viktige redninger i andre omgangen. Spanias dårlige uttelling i angrep, det andre dårligste i dette mesterskapet på kun 59%, må sies å være hovedgrunnen tapet. Norges forsvar og målvakter gjorde med andre ord en utmerket jobb.

Vetle Aga fikk sin tredje 2 min utvisning i siste spilleminutt, og pådro seg det røde kortet.

Player of the match: Sebastian Barthold. Han var også Norges toppscorer med sine 6 fulltreffere. Han sa til TV3 etter kampen:

– Det var ganske fantastisk. Vi kriger på og kriger på. Det er en skikkelig lagseier dette her.

Men forbannelse hadde han ikke tenkt mye på før kampen: – Vi har ikke tenkt så mye på det som dere har gjort, sier han og sikter til pressen.

For at Norge skal gå videre til semifinalen må en av disse tre scenarioene skje:

• Om Norge vinner mot Sverige, vinner de gruppen.
  • Om Norge og Sverige spiller uavgjort, går Norge videre grunnet bedre målforskjell enn Sverige.
  • Om Norge taper, går de videre om Polen vinner over Spania.