Unibet

Selv om håndballgutta tok ledelsen i starten av kampen, var det portugiserne som ledet til pause. De holdt seg foran gjennom hele andre omgang og tok med det seieren med 37-32.

Før kampen hadde Norge sagt at de skulle ha mer tempo.

Starten av kampen var jevnspilt og målvakt Bergerud fikk flere redninger som gjorde at Norge førte at. I angrep merkerte Sander Sagosen seg og de ledet 10-7 halvveis i første omgang. Det var tempoen som var satt opp.

Men det skulle snu seg. Mindre enn ti minutter før pause utliknet Portugal til 13-13, og like etterpå overtok de ledelsen for. Nå ble siktet til Norge dårlig og det kom flere bom på mål. I andre enden var Portugal langt bedre siktet inn, og de økte sin ledelse. Lagene gikk til pause med 18-15 til Portugal.

I andre omgang hang Norge etter, og spillet varierte i suksess. Norge reduserte til kun ett mål under flere ganger, men hver gang hadde Portugal svaret klart. Alexander Blonz holdt Norge inne i kampen med sine straffekast som alle gikk inn.

Tre minutter før slutt bevarte Portugal ledelsen, og de klarte å holde på den til kampslutt. Portugal seiret til slutt 37-32, og Norge gikk på et nytt tap i EM.

– Det er sånn livet er nå. Vi er ikke bedre. Jeg er ikke bedre. Det er lite sprut, lite gass. Det er bare å erkjenne, det er ikke vårt mesterskap. Vi må bare erkjenne at vi er ikke bedre nå, sier Sander Sagosen til TV3.

Til NRK sa han: – Det er ikke sånn jeg har lyst å fremstå, sånn jeg presterer. Det er skuffende, det er skuffende fra min side og skuffende at vi taper så det er klart at det ikke har vært mitt mesterskap, eller vårt mesterskap. Av og til så må man bare erkjenne at man er ikke bedre enn det og da må man slå hånda i bordet og innse at man er ikke bedre enn det man er akkurat nå.

Norge – Portugal 32-37 (15-18)
Toppscorer Norge: Alexandre Christoffersen Blonz – 7 mål
Toppscorer Portugal: Pedro Portela – 8 mål
Utvisninger: Norge 2x2min., Portugal 2×2 min