Velobet

Trener for de norske håndballjentene, som nettopp tok nok et EM-gull, ble hedret på Idrettsgallaen. Den tidligere treneren ble også hedret med æresprisen. 

Norsk håndball var nominert i seks kategorier på Idrettsgallaen, men det var de to siste trenerne for Håndballjentene som fikk pris. Landslagssjef Thorir Hergeirsson ble kåret til årets trener.

– Dette var stort for meg, ekstremt stort, sa Thorir Hergeirsson da han mottok utmerkelsen som årets trener på Idrettsgallaen på Hamar. Han takket ledelsen i norsk håndball, teamet rundt seg samt kona Kirsten Gaard og familien, som tillater at han er på jobbreise halve året hvert år, noe han har vært i snart tre tiår.

Hedersprisen

I juryens begrunnet blant annet at hedersprisen gikk til en rollemodell som har satt dype spor i norsk idrett gjennom mer enn fire tiår. Hun er kjent for sin raushet, toleranse og evne til å se menneskene rundt seg. Hun er høyt respektert for egen innsats på banen, men også som trener i breddeidrett og på høyeste internasjonale nivå.

Hennes lederstil var preget av medansvar og involvering. Marit Breivik spilte 139 landskamper (286 mål), men vant folkets hjerter som trener for Håndballjentene. Hun ledet dem til det første gullet i EM, VM og OL – til sammen 6 gull av totalt 13 internasjonale medaljer.

– Nå er jeg mer skjelven enn i en VM- og OL-finale, innledet Breivik, som synes det var kjempestas å motta utmerkelsen. Hun fortalte om sin karriere i takketalen, og takket håndballforbundet for at hun fikk sjansen som landslagssjef – det var ikke gitt på den tiden.

Hun takket Olympiatoppen, som både var viktig for spillerne og at de ønsket hennes kompetanse i det videre arbeidet.

– Det har gitt meg veldig mye. Tusen takk til alle som har vært sammen med meg og oss gjennom et langt idrettsliv og toppidrettsliv. Jeg har en god familie og noen nydelige bonusbarnebarn etter Niels Hertzberg, som jeg mistet så brått. De har vært superviktig for meg, avsluttet hun takketalen.

 


Frankrike - Danmark